Porto

Portugal is gesticht in de regio Porto en het Noorden, waar een volk en een natie werden geboren. De stad Porto is erkend als werelderfgoed en heeft een grote natuurlijke en culturele diversiteit. De stad is niet alleen bekend om hun portwijn die wereldwijd verkocht word, maar ook om de oude kerken en monumenten, zoals de kathedraal of de kerk Igreja de Sao Francisco, en opmerkelijke eigentijdse gebouwen, zoals de casa da musica of het museu de Serralves, die ook nog eens cultuurerfgoed zijn. Beroemde architecten zoals Alvaro Siza Vieira en Eduardo Souto de Moura allebei Pritzker-prijswinaars, hebben bij de Escola de Arquitetura gestudeerd.

De Dourdo kruist door deze gebied heen.Tussen de ravijnen en bergen van het binnenland komt de rivier portugal binnen, en loopt door het werelderfgoed geklasseerde Landschap, hier worden de port- en Douro wijnen geproduceerd.De portwijn wordt over de rivier naar de kelders van Vila Nova de Gaia gebracht, hier ziet u ook de toeristische boten die de regio bezoeken.

Het erfgoed ligt verspreid over kastelen in deze bergachtige streek met verschillende natuurparken, zoals dat van Guimaraes, heiligdommen en bedehuizenwaar in de zomer bedevaarten worden georganiseerd. Op het platteland naaste de kapelletjes vind u er de barok van het noorden met verguld houtsnijwerk en graniet. In verschillende steden die op mensenmaat zijn gebleven zoals Viana de Castelo, Braga, Lamego, Chaves of Vila en in de landhuizen en herenhuizen maakt u kennis met het authentieke Portugal, waar men de tradities, gebruiken en de tafel deelt met de bezoekers. In porto en het noorden is iedereen dankbaar voor wat ze hebben en leven hierdoor heel eenvoudig.