Blog
Pousada Fly Drive Noord Portugal18-02-2021

Noord-Portugal is een prachtige regio en ideaal voor een mooie Fly Drive Pousada vakantie. In Noord-Portugal vindt u het enige officiele nationale park van Portugal, Peneda-Gerês. De hoofdstad Porto is een gezellige stad aan de Douro rivier en natuurlijk beroemd als de bakermat van de portwijn.

Historisch gezien maakte de noordelijke regio of Região Norte ooit deel uit van het huidig Spaanse Galicië, en heeft nog steeds veel gemeen met haar buren. Het gevarieerde landschap varieert van bergen tot vruchtbare valleien en gouden stranden, met overal pittoreske stadjes en dorpjes waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben.

Porto, de hoofdstad van het gebied, werd al in de 4e eeuw bewoond en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad ligt aan de rivier de Douro en dankt zijn naam aan de versterkte wijn uit de vruchtbare Dourovallei - Port.

Er zijn nog drie andere bezienswaardigheden die als Werelderfgoed zijn bekroond in de noordelijke regio: de wijnstreek Alto Douro zelf, de prehistorische rotskunst van de Côa-vallei en het historische centrum van de stad Guimarães.

De prehistorische rotskunst van de Côa-vallei zijn ca. 25.000 ingegraveerde tekeningen in de granieten en leien rotsen langs de Côa. Het zijn graveringen van geiten, runderen, herten, steenbokken, vissen en ook de wolharige neushoorn die hier in die tijd naar alle waarschijnlijk nog leefde.

Het Peneda-Gerês Nationaal Park, in het uiterste noordwesten van Portugal gelegen, is een prachtig gebied om te bezoeken, en het enige nationale park van het land. Het park, dat in 1971 werd opgericht teneinde de flora en fauna te beschermen en te behouden, beslaat het hele gebiede van Serra da Peneda tot Serra do Gerês. Het werd destijds doorkruist door de Romeinse Geira, een Romeinse weg waarvan verschillende stukken zelfs nog bewaard zijn gebleven.

Peneda Geres

Of u nu op zoek bent naar cultuur, ontspanning of een prachtig landschap, de hotels van Noord-Portugal en in het bijzonder de Pousadas van Portugal bieden werkelijk unieke accommodatie, die u zeer zullen bevallen. Voor meer informatie over de Pousadas in de noordelijke regio, of om een reservering te maken, verwijzen wij u naar de volgende links:

Pousada Fly Drive Noord PortugalLissabon: De Charmante Hoofdstad20-09-2023

Lissabon: De Charmante Hoofdstad

We beginnen onze reis in de betoverende hoofdstad van Portugal, Lissabon. Deze stad is een levendige mix van oude charme en moderne flair, met zijn smalle geplaveide straten, kleurrijke huizen en adembenemende uitzichten over de rivier de Taag.

Het historische Alfama-district: 

Dwaal door de kronkelende straatjes van Alfama, het oudste district van Lissabon, en ontdek historische pleinen, schilderachtige pleintjes en traditionele Fado-muziekbars.

**Belem: 

De wijk Belem staat bekend om zijn historische monumenten, waaronder de Toren van Belem en het Jerónimos-klooster, die beide op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Proef de beroemde Pasteis de Nata (custardtaartjes) bij de wereldberoemde bakkerij Pasteis de Belem.

De kabeltram van Bica: Neem de schilderachtige kabeltram van Bica voor een panoramisch uitzicht op de stad terwijl je omhoog en omlaag slingert door smalle straatjes en steile heuvels.